好文档 - 专业文书写作范文服务资料分享网站

2024年职称英语《综合类》阅读理解加强练习题(2)

天下 分享 时间: 加入收藏 我要投稿 点赞
10

2024年职称英语《综合类》阅读理解加强练习题(2)

There's no doubt:In the last few decades,the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years,Around the world,people are starting to measure the effects of global warming-and trying to figure out what to do about it.

Scientist recently used satellites to study the

temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up,Between 1985 and 2009,satellites

recorded the nighttime temperatures of the surfaces of 167 lakes,During those 24 years,the lakes got warmer-by an average of about 0.045 degree Celsius per year.

In some places,lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year,At that rate,a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years,That difference may seem small-you might not even notice it in your bath,But in a lake,slightly warmer temperatures could mean more algae(水藻),and algae can make the lake poisonous(有毒的)to fish. The study shows that in some regions,lakes are warming faster than the air around them,This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming,By using lake temperatures as well,scientists can get a better picture of global

warming,The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.

That's going to be useful,since no country is too big or too small to ignore climate changes,Scientists aren't the

only ones concerned,Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet,Many world leaders believe we might be able to do something about it,especially by reducing the amount of greenhouse(温室)gases we put into the air.

That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change,or UNFCCC,Every year the

convention meets,and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world. 16,Scientists have been keeping records of lake temperatures for over 30 years. A,Right B,Wrong

C,Not mentioned

17,The temperatures of lakes around the world have increased greatly between 1985 and 2009. A,Right B,Wrong

C,Not mentioned

18,Lakes seem to be warming faster in Asia. A,Right B,Wrong

C,Not mentioned

19,A slight temperature increase in a lake could be harmful for fish. A,Right B,Wrong

C,Not mentioned

20,Scientists generally focus on air temperatures when studying global warming. A,Right B,Wrong

C,Not mentioned

21,Global warming is less threatening to small countries. A,Right B,Wrong

C,Not mentioned

22,UNFCCC's annual meeting will be held in Mexico this year. A,Right B,Wrong

C,Not mentioned 答案:

16 B 文中第二段提到科学家在 1985 到 2009年的24年间持续地测量湖泊的夜间温度,然 而,题干认为科学家对湖泊温度的测量超过 30 年,与文章本意不符,

2024年职称英语《综合类》阅读理解加强练习题(2)

2024年职称英语《综合类》阅读理解加强练习题(2)There'snodoubt:Inthelastfewdecades,theaveragetemperatureonEarthhasbeenhigherthanithasbeeninhundredsofyears,Aroundtheworld,peoplearestart
推荐度:
点击下载文档文档为doc格式
2hzcc3hlg94yj364q360565jb3urou010yg
领取福利

微信扫码领取福利

Scan me!

微信扫码分享

闃呰骞舵帴鍙椼€婄敤鎴峰崗璁€�
娉細鍚勭櫥褰曡处鎴锋棤鍏宠仈锛佽浠呯敤涓€绉嶆柟寮忕櫥褰曘€�


鐢ㄦ埛娉ㄥ唽鍗忚

涓€銆� 鏈綉绔欒繍鐢ㄥ紑婧愮殑缃戠珯绋嬪簭骞冲彴锛岄€氳繃鍥介檯浜掕仈缃戠粶绛夋墜娈典负浼氬憳鎴栨父瀹㈡彁渚涚▼搴忎唬鐮佹垨鑰呮枃绔犱俊鎭瓑鏈嶅姟銆傛湰缃戠珯鏈夋潈鍦ㄥ繀瑕佹椂淇敼鏈嶅姟鏉℃锛屾湇鍔℃潯娆句竴鏃﹀彂鐢熷彉鍔紝灏嗕細鍦ㄩ噸瑕侀〉闈笂鎻愮ず淇敼鍐呭鎴栭€氳繃鍏朵粬褰㈠紡鍛婄煡浼氬憳銆傚鏋滀細鍛樹笉鍚屾剰鎵€鏀瑰姩鐨勫唴瀹癸紝鍙互涓诲姩鍙栨秷鑾峰緱鐨勭綉缁滄湇鍔°€傚鏋滀細鍛樼户缁韩鐢ㄧ綉缁滄湇鍔★紝鍒欒涓烘帴鍙楁湇鍔℃潯娆剧殑鍙樺姩銆傜綉绔欎繚鐣欓殢鏃朵慨鏀规垨涓柇鏈嶅姟鑰屼笉闇€鐭ョ収浼氬憳鐨勬潈鍒┿€傛湰绔欒浣夸慨鏀规垨涓柇鏈嶅姟鐨勬潈鍒╋紝涓嶉渶瀵逛細鍛樻垨绗笁鏂硅礋璐c€�

鍏抽棴