好文档 - 专业文书写作范文服务资料分享网站

(全国卷)2019届高考英语一轮复习 Unit 4 Earthquakes课时作业 新人教版必修1

天下 分享 时间: 加入收藏 我要投稿 点赞

酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷Unit 4 Earthquakes

Ⅰ.阅读理解

A

People love cellphones,which is why nine in ten Americans own one.But does heavy use of cellphones pose a risk of cancer? This question has caused controversy for many years.A new study in rats now augments those concerns.Its data linked long-term,intense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.The results have yet to be confirmed,the authors note.

Indeed,although the rat study found a link between cellphone radiation and cancer,it offers no clues to why such a link might exist,notes Jonathan Samet.He teaches preventative medicine and directs the Institute for Global Health at the University of Southern California in Los Angeles.Still,he calls the new study's findings “significant”.They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer,he says.

Phone signals are relayed between cell towers and cellphones via radio waves.This radio frequency—or RF— radiation is a type known as non-ionizing(非电离的).Unlike X-rays,non-ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or molecules,producing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiation,such as X-rays.But that does not mean radio waves might not cause harm.

In very large doses(量) this radiation will heat the body and cause tissue damage.But it's not yet known what much lower RF levels might do,such as those from cellphone use.Five years ago,the World Health Organization's International Agency for Research on Cancer,or IARC,concluded that cellphone use “is possibly carcinogenic (致癌的)”.

Its conclusion was based on what little research data was available at that time.But notice that IARC was not certain.It said only that phone use might “possibly” cause cancer.So scientists at the National Toxicology Program,or NTP,investigated further.

[语篇解读] 本文是一篇说明文。人们喜欢用手机,90%的美国人都有手机。那么,过度使用手机是否会有患癌的风险呢?一项新的研究给出了一些线索。

1.Which of the following can replace the underlined word “augments”? A.figures out C.refers to

B.puts out D.adds to

9

酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷解析:词义猜测题。画线词前面提到过度使用手机是否有患癌的风险这一问题多年来引发的争议不断,再根据画线词后的“concerns”和“Its data linked long-term,intense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.”可知,现在一项在老鼠身上进行的新研究增加了那些忧虑。故画线词与adds to意义相近。

答案:D

2.In which aspect does Jonathan Samet think the new study in rats is significant? A.It assists him with his teaching. B.It indicates a new research direction. C.It warns people to mind cellphone safety. D.It makes a breakthrough in cancer research.

解析:推理判断题。根据第二段中的“They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancer,he says.”可知,这项研究会促使科学家去查明手机辐射可能是怎样致癌的,也就是说它为科学家提供了一个新的研究方向。

答案:B

3.What is Paragraph 3 mainly about? A.How phone signals are delivered. B.How cellphones produce radiation. C.Features of radiation from cellphones.

D.Differences between ionizing and non-ionizing radiation.

解析:段落大意题。根据第三段的内容尤其是“non-ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or molecules,producing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiation...”可知,本段主要讲的是手机辐射的特点,它是非电离的,其危害性远低于电离辐射。

答案:C

4.What might be the theme of NTP scientists' further research? A.Why cellphone use causes cancer.

B.Whether cellphone use really causes cancer. C.What health effects cellphone use has.

D.How much exposure to cellphone radiation is safe.

解析:推理判断题。根据最后一段中的“It said only that phone use might ‘possibly’ cause cancer.So scientists at the National Toxicology Program,or NTP,investigated further.”可知,NTP的科学家进一步研究的主题可能是手机使用是否真的会导致癌症。

9

酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷答案:B

B

Ambar presses her hand to her forehead as she considers the question on her screen: how many sevens in 91? The ten-year-old has been struggling with it for about a minute when she smiles,“13!” Her tutor responds by posting a large smiling cat picture on her screen—the virtual(虚拟的) meaning of a pat on the back.He is sitting on the other side of the world in an online tutoring centre in India.

Ambar,who attends Pakeman Primary School in London,is one of nearly 4,000 primary school children in Britain that have signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka.The lessons,provided by a company called Third Space Learning,are targeted at pupils struggling with maths—particularly those from disadvantaged backgrounds.

From next year,the platform will become one of the first examples of artificial intelligence (AI) software being used to monitor,and ideally improve teaching.Together with some British scientists,the company has analysed around 100,000 hours of audio and written data from its tutorials(辅导课),with the goal of identifying what makes a good teacher and a successful lesson.

Tom Hooper,the company's CEO,said,“We've recorded every lesson that we've ever done.By using the data,we've been trying to introduce AI to improve the teaching.”But he argued that the aim is not to replace teachers with robots.“There's a slightly dubious(不确定的) conversation about how AI will make humans irrelevant,but it's not at all about replacing humans,”he said.“Our whole belief is that for children not doing well in the subject,people are what matters.”

Pupils on the program have a 45-minute session with the same tutor each week.They communicate through a headset and a shared “whiteboard”.The lessons at Pakeman Primary School are tailored to the individual,including visual rewards linked to the child's interests.In addition to the raw audio data,each lesson has various success metrics attached:how many problems are completed,how useful the pupil finds the session,how the tutor rates it.

[语篇解读] 本文是一篇说明文。数学成绩不好怎么办?没关系。坐在家里,你就可以享受高科技公司Third Space Learning为你提供的一对一网上教学服务。

5.Why does the author mention Ambar in the beginning? A.To praise her tutor.

B.To show her struggle with maths.

9

酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷C.To introduce a company.

D.To encourage pupils to learn maths online.

解析:推理判断题。第一段提到了Ambar在网上接受一对一的数学教学,该网上家教中心位于世界的另一端——印度。由此引出下文介绍的一家公司Third Space Learning。故作者在文章一开始提到Ambar是为了引出这家公司。

答案:C

6.What do we know about Third Space Learning? A.It makes good teachers and lessons.

B.It is aimed at students from poor backgrounds. C.It is being used to monitor and improve teaching. D.It provides online maths lessons for schoolchildren.

解析:推理判断题。根据第二段中的“signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka...are targeted at pupils struggling with maths”可知,Third Space Learning为小学生提供网上一对一的数学课程,故选D项。

答案:D

7.Which may Tom Hooper agree with? A.AI makes humans irrelevant. B.AI is beneficial to teaching. C.Robots are smarter than humans. D.Robots will replace humans.

解析:推理判断题。根据第四段中的“By using the data,we've been trying to introduce AI to improve the teaching.”可知,Hooper认为AI对教学是有好处的,故选B项。

答案:B

8.What is the last paragraph mainly about? A.What is taught in the lesson? B.How is the lesson taught? C.Who learns the lesson? D.Why is the lesson taught?

解析:段落大意题。根据最后一段的内容可知,本段主要介绍了这种课的教学模式。故选B项。

答案:B Ⅱ.完形填空

Hello,Mr.Wi-Fi.Life without you is next to impossible now.We're happy to sing

9

酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷your name from morning till evening,sometimes till dawn. 1 I know you help me,sometimes you're making me do things with 2 attention.Many times I promise myself that I'll 3 my feelings towards you,but you're 4 me closer and closer...You've entered both my home and my 5 .You're just a window for our 6 and information.But we people aren't 7 only with the window.So we open all our 8 for you.Is this a(n) 9 or some kind of attachment? If this is an illness,is it curable?And if this is an attachment will you 10 me to the lifelong togetherness?

We want you 24/7.Can't you take a few days off so that both you and I can 11 ?You're a poison—not a slow one but a super 12 poison which holds our mind and makes us dance 13 its tune.Nowadays you're so 14 that anyone can buy and make you our 15 .You'll never be bothered about our health but we'll 16 be concerned about your “health”.Because you accompany us everywhere and never let us be alone.

If you were a 17 person made of flesh and blood(血肉之躯) would we love you the same? You 18 us with your numerous talents and we even can't get rid of you.We're all your 19 .Sometimes I wonder how people in the previous generations 20 ,but if they did why can't we?

[语篇解读] 作者用诙谐的语气质问Wi-Fi,这呈现了现代人的一种通病,那就是对无线网络的依赖。

1.A.Now that C.Though

B.Only if D.When

解析:根据语境可知,虽然(Though)作者知道Wi-Fi帮助了自己,但是正是Wi-Fi的特殊作用让作者在做事情的时候会分心。

答案:C 2.A.praised C.focused

解析:参见上题解析。 答案:D 3.A.keep in C.approve of

B.bring back D.give up B.increased D.divided

解析:根据语境可知,作者很多次都对自己承诺说要抑制(keep in)自己对Wi-Fi的情感。bring back“使回忆起,使想起”;approve of“同意,赞成”;give up“放弃”。

答案:A 4.A.drawing

B.pushing

9

(全国卷)2019届高考英语一轮复习 Unit 4 Earthquakes课时作业 新人教版必修1

酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷酷Unit4EarthquakesⅠ.阅读理解APeoplelovecellphones,whichiswhynineintenAmericansownone.Butdoesheavyuseofcellphonesposeariskofcancer?Thisquestio
推荐度:
点击下载文档文档为doc格式
8zb4p9urh5371qz5d0ci05ej21u0rq00k37
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享