好文档 - 专业文书写作范文服务资料分享网站

2024版高三英语一轮复习第1部分基础知识解读阅读限时练2Unit6DesignA北师大版必修220

天下 分享 时间: 加入收藏 我要投稿 点赞

路漫漫其修远兮,吾将上下而求索 - 百度文库

Unit 6 Design(A)

Ⅰ.阅读理解

A

(2017·湖南十三校第一次联考)With fast food and convenience at our fingertips on every corner and at every turn, it is becoming increasingly hard to stay in shape.Staying healthy has been more and more difficult for many of the common people.To oppose this we would like to arm you with four ways of staying healthy and feeling great.

You really are what you eat.

It's true, and there's no way around it.You can't be sitting there staring at that plate of fried chicken, hoping that you will feel amazed later in the day.We have to be in reality about what we eat.If we are putting dead and fried food in our bellies, what is going to come out is exhausted energy and illness.

Enjoy the sun.

Enjoy the sunshine, or the wind or cold for that matter.In other words, get outside.Take a walk.Do it every single day.You don't have to be doing intense and heavy runs day in and day out, but you do need to be moving.

You see, a healthy metabolism (新陈代谢) will only come from an active lifestyle.Those who have a sedentary living, sitting in office chairs or hardly moving, will have bodies adapted to that lifestyle.But if your body thinks that it needs to burn, then it will get in the habit of burning.

Shop around the outside of the grocery store.

This is becoming more and more of a popular saying among health-food advocates.The inner passages are far more likely to be filled with preservatives(防腐剂) and chemicals to keep those boxed and packaged foods fresh for long periods of time.Yet eating fresh fruits, vegetables, unprocessed meats and so forth will keep nutrient-dense foods going through your body.The more living items you consume, the more help they will be able to be to your immune system and your total body health.

Water.

Yes, simply and without end, water.You need this for every single function that your body performs.When you get up in the morning, before you put anything else on your tongue, drink a quart or two.Build up the amount you consume each day.An option

1

路漫漫其修远兮,吾将上下而求索 - 百度文库

for water instead of other pick-me-ups.Day by day your body will realize that you are going to be more thoroughly hydrating, and it will keep you feeling healthy as you can be.

【语篇解读】 随着触手可及的快餐以及便捷舒适的生活方式越来越普及,现在的人们想保持身材已并非易事;对于大多数普通人来说,保持健康也变得愈加困难,本文就如何保持健康给出了一些建议。

1.According to the author, what makes it difficult to keep healthy?

A.People are too busy to take exercise. B.Our life becomes more and more convenient. C.People are used to living a lazy life. D.The stores are around our houses.

B [考查推理判断。根据第一段第一、二句“With fast food and convenience at our fingertips on every corner...it is becoming increasingly hard to stay in shape.Staying healthy has been more and more difficult...”可知,由于人们生活中的便利舒适越来越多,减少了活动量,从而导致健康水平也在下降。故选B项。] 2.When is the best time to drink water?

A.After getting up in the morning. B.After finishing your lunch. C.Before going to bed. D.After breakfast.

A [考查细节理解。根据Water部分的“When you get up in the morning, before you put anything else on your tongue,drink a quart or two.”可知,最好在早上起床后喝水。故选A项。]

3.What is the best title for the passage?

A.We are what we eat B.Tips for staying healthy C.It's better to shop around

D.Water is very important for our body

B [考查主旨大意。根据第一段最后一句以及下文中的几点建议可知,本文是针对如何保持健康给出的几条建议。故选B项。]

B

【导学号:33220150】

2

路漫漫其修远兮,吾将上下而求索 - 百度文库

(2017·衡水中学高二大联考)Scientists in Britain have managed to teach bumblebees (大黄蜂) to pull strings to get to food and then pass on what they have learned to others in their colony (群体)—showing a high level of intelligence despite their tiny brains.

Researchers at Queen Mary University of London said the experiments, often used to test the intelligence of apes (猿) and birds, showed for the first time that some insects are up to the task, and can also pass skills on through several generations.

The findings add to the evidence suggesting the ability for “culture spread”—the ability to learn and pass on knowledge and skills—may not be exclusive to humans.

In the research, published in the journal PLOS Biology on Tuesday, the scientists were able to train 23 out of a group of 40 bees to pull strings with their legs and feet.

The strings were attached to discs—or artificial “flowers”—containing food at their center but placed under a transparent screen.The bees, spotting the food beneath the screen, learned to pull the “flowers” out by pulling the string with their legs and feet to be able to get to it.

From another group of bees given the chance to solve the task without any training, only two of 110 were successful.

Another group of bees was then allowed to observe the trained bees pulling the strings, and 60 percent of them successfully learned the skill.Finally, trained bees were put in colonies, and the scientists found the technique spread successfully to a majority of the colony's worker bees.

Lars Chittka, a Queen Mary University professor who guided the project, said the team is interested in figuring out the brain processes behind the bees' learning and teaching skills.

【语篇解读】 本文介绍了大黄蜂经过训练可以习得某种技能,还会传播自己所学的技能。 4.What does the underlined word “exclusive” in Paragraph 3 probably mean?

A.Ordinary. C.Beneficial.

B.Unique. D.Widespread.

B [考查词义猜测。第二段中提出,不仅猿和鸟类有学习和传播知识的能力,一些昆虫也有这样的能力。第二段和第三段中的关键词also和add to the evidence提示,这

3

2024版高三英语一轮复习第1部分基础知识解读阅读限时练2Unit6DesignA北师大版必修220

路漫漫其修远兮,吾将上下而求索-百度文库Unit6Design(A)Ⅰ.阅读理解A(2017·湖南十三校第一次联考)Withfastfoodandconvenienceatourfingertipsoneverycornerandateveryturn,itisbeco
推荐度:
点击下载文档文档为doc格式
2idr5192ct99g5n13tny9pg7z7hdod00ta2
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享