好文档 - 专业文书写作范文服务资料分享网站

2018-2019学年高中新创新一轮复习英语外研版:必修3 Module 1 高考试卷分块专练 含解析

天下 分享 时间: 加入收藏 我要投稿 点赞

试题习题、尽在百度

Similarly, the accident had badly affected my emotion but it also allowed me to look more closely inside myself and discover things about myself I would never have realized. I learned how not to judge myself for my new limitations.

In 1973, another Icelandic volcano, Eldfell, broke out. Icelanders decided to bomb it with cold water until it froze and chose a different path. After their plan worked, they used the geothermal (地热的) energy for the next 15 years to heat their homes. A good example of life bringing lemons, and making lemonade! One must move on from misfortunes, focusing only on the present moment and being hopeful for the future.

I ran from April 14th, 2010, to every kind of escape. Eventually I ended up in university for a new-found love in Earth sciences.

语篇解读:作者把自己遭遇突发事件和火山爆发这种自然灾害进行类比,说明遭遇到不幸也有好处,面对现实情况要乐观积极. 12.What happened to the writer on April 14th, 2010? A.He was involved in a car crash. B.He was stuck in an Iceland's airport. C.He witnessed a volcanic eruption. D.He was badly injured on a bike ride.

解析:选D 细节理解题.根据第一段中的“The next moment, metal ... crash.”和“Another cyclist, biking carelessly ... oncoming traffic.”可知,一个马虎的骑自行车的人撞到了作者,作者遭遇了事故,受伤严重,故D项正确.

13.Which was an effect of the eruption of Eyjafjallajokull? A.The economy was cost globally by the eruption. B.Carbon dioxide increased temporarily. C.Most of the world's planes were held up. D.The earth in Iceland was terribly polluted.

解析:选A 细节理解题.根据第二段中的“Economics all over the world were disturbed.”可知,冰岛的埃亚菲亚德拉冰盖火山爆发后,全世界的经济都受到了干扰,即火山的爆发使全球经济受损,故A项正确.

14.Why did the writer mention the Eldfell volcano? A.It broke out in Iceland on April 14th as well. B.It symbolized the accident that changed his life. C.It told us to make the best of a given situation. D.It encouraged him to know more about himself.

解析:选C 推理判断题.根据第五段中的“After their plan worked ... their homes.”并结合下文中的“One must move on from misfortunes, focusing only on the present moment and being

仔细审题、认真作答

试题习题、尽在百度

hopeful for the future.”可推知,我们应该充分利用特定的环境.

15.What is the best title for the passage? A.Escape from Volcanoes B.Inspiration from Disasters C.Love for Earth Sciences D.Attitude Toward Nature

解析:选B 标题归纳题.本文作者通过讲述自己遭遇事故和火山爆发带来的好处及坏处,告诉人们要积极应对现实情况,所以选B项.

Ⅱ.阅读七选五

Your weekends are precious and you'll surely want to make the most of them. Here are some tips to help you make the most of your weekends.

__1__ Decide during the week exactly what you're aiming to do at the weekend. This doesn't mean you can't allow for a bit of flexibility here and there. But in the main you should know what you want to get out of your weekend.

Meet up with your friends. You nearly always have the best time with your friends, yet sometimes you may put off making that phone call to arrange something because you are a little lazy. __2__ Get outdoors. Simply get outdoors and go for a walk, run, hike, cycle or anything else you can think of! __3__ Admittedly, the weather should be on your side. Set aside some time. Filling your time with all sorts of activities can be fun, but it can also be tiring. So, try to set some time aside for yourself. __4__ __5__ There are some things that can be done at any time — not just at the weekend. If you arrange your time in the week well, then you will have plenty of time at the weekend to do the things you really want to do.

A.Make plans. B.Find a new hobby.

C.Finish some things in the week.

D.So the day will pass without you having done anything. E.Getting a bit of exercise and fresh air will leave you energized.

F.Then, you can enjoy yourself by reading a book, or listening to some music. G.However, if you make the effort, you will have a wonderful time with your friend! 语篇解读:本文主要介绍了充分利用周末的几种方法。

1选A 根据空格后“Decide during the week exactly what ...”可知,本段的小标题是做计划.

2.选G 根据前文“yet sometimes you may put off making that ...”可知,然而,如果你做

仔细审题、认真作答

试题习题、尽在百度

出努力,你将和你的朋友度过美好的时光.G项中的effort指的是上一句提到的“making that phone call to arrange something”.

3.选E 根据前文“Simply get outdoors and go for a walk, run, hike, cycle or ...”可知,运动和呼吸新鲜空气会让你精力充沛.

4.选F 承接上文“So, try to set some time aside for yourself.”可知,然后你就可以开心地阅读或者听音乐.

5.选C 根据后文“There are some things that can be done at any time — not just at the weekend.”可知,本段小标题是在周内完成一些事情.

仔细审题、认真作答

2018-2019学年高中新创新一轮复习英语外研版:必修3 Module 1 高考试卷分块专练 含解析

试题习题、尽在百度Similarly,theaccidenthadbadlyaffectedmyemotionbutitalsoallowedmetolookmorecloselyinsidemyselfanddiscoverthingsaboutmyselfIwouldneverhaverealized.Ilear
推荐度:
点击下载文档文档为doc格式
0kom177zu62p7v43zg0p6rgfk15t3500h9k
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享